Vastgoedsturing

Strategische portefeuillescenario’s: ervaringen met het vertalen van actuele vraagstukken in je portefeuillestrategie

Corporaties hebben te maken met veel veranderingen. De afschaffing van de verhuurderheffing biedt veel financiële ruimte, maar de investeringsopgaven in nieuwbouw en verduurzaming zijn groot. Daarbij moet het wonen ook betaalbaar blijven, wat ingewikkeld is bij de stijgende energielasten en hoge inflatie. Strategische portefeuillescenario’s helpen je als corporatie om een nieuwe koers te bepalen. Je krijgt gevoel bij de impact van ander beleid of andere politieke of economische omstandigheden, financieel maar zeker ook maatschappelijk. In deze sessie deelt corporatie Willem Apperloo, portefeuillemanager bij Havensteder, zijn bevindingen en bieden we handreikingen voor het vertalen van actuele vraagstukken in je portefeuillestrategie. Na de sessie wil je meteen aan de slag met strategische portefeuillescenario’s voor jouw organisatie!

Spreker:
Frank Vermeij, Managing Director Real Estate Management, Ortec Finance
Willem Apperloo, Portefeuillemanager Afdeling Vastgoedsturing bij Stichting Havensteder

Vastgoed waarderen tegen de marktwaarde met Ortec Finance TMS, nu met geïntegreerde beleidswaarde

Met (het vernieuwde) Ortec Finance TMS ben je in staat om op elk gewenst moment en op ieder gewenst niveau, op efficiënte, betrouwbare en transparante wijze woongelegenheden, parkeervoorzieningen, bedrijfsmatig- en zorgvastgoed te waarderen tegen de marktwaarde in verhuurde staat. Inzet van TMS geeft je de volledige controle over het waarderingsproces. Tijdens deze online sessie laten we je zien hoe je TMS inzet en gebruikt, samen met de geintegreerde beleidwaarde.

Sprekers:
Pieter Postma, Business Developer, Ortec Finance
Wessel Kosterman, Business Analyst, Ortec Finance

Een eenduidige IRR voor corporaties: ons advies voor de IRR bij complexsturing en investeringsanalyse en inzichten vanuit de SMART benchmark

De Internal Rate of Return wordt veel gebruikt bij complexsturing en investeringsanalyse. We zien in de praktijk dat de berekeningswijze van de IRR in de corporatiesector verschilt. In deze sessie nemen we je mee in de verschillende smaken van de IRR en delen we ons advies voor de berekeningswijze van de IRR. SMART Real Estate geeft daarnaast inzicht in de IRR van investeringsprojecten van corporaties vanuit de SMART benchmark. De inhoud van deze sessie komt ook beschikbaar in een uitgebreid artikel ‘Een eenduidige IRR voor corporaties’, met daarin ook duidelijke rekenvoorbeelden. De sessie zet je aan het denken over de IRR in de vastgoedsturing binnen jouw organisatie.

Sprekers:
Frank Vermeij, Managing Director Real Estate Management Ortec Finance,
Thomas Chaulet, Partner SMART Real Estate

Verandering brengen met verhalen

In deze online kennissessie van 1 uur leer je de technieken van zakelijke storytelling. Die kun je bijvoorbeeld toepassen voor het uitdragen van de aankomende veranderingen in de woningsector. Het verhaal maak je tijdens de online sessie. Zodat je persoonlijk, beeldend en meeslepend kan vertellen. Je sluit je verhaal altijd af met een concrete oproep aan je publiek, zodat je het doel ermee bereikt dat jij voor ogen hebt. Je oefent met een verhaal voor je eigen praktijk, dus je kan het daarna direct toepassen op je werk. Sandra de Haan haar overtuiging is dat de persoonlijke verhalen van iedere medewerker sámen de kern vormen voor die ene boodschap. Haar diepste wens is dat mensen woorden gaan geven aan wat er echt toe doet voor ze. Dat doet ze door middel van een eigen trainingsprogramma, gebaseerd op de theorie van de Golden Circle van Simon Sinek en de technieken van storytelling. Dat maakt haar trainingsprogramma uniek. Haar overtuiging draagt ze uit met het trainersteam van de Vertelschool Rotterdam, waarvan Sandra de oprichter is.

Spreker:
Sandra de Haan, oprichter de Vertelschool Rotterdam

Schrijf je in

Wil je verzekerd zijn van deelname aan de Corporatiedag 2022? Meld je dan direct aan en wij reserveren een plaats voor je. Werk je bij een corporatie of commercieel verhuurder? Dan is deelname ook nog eens kosteloos.