Plenaire sessie

Grote maatschappelijke opgaven, landelijke afspraken, lokale invulling

De financiële condities voor woningcorporaties om hun bijdrage te leveren aan de maatschappelijke opgaven zijn met de aanpassing van de woningwet en de aangekondigde afschaffing van de verhuurderheffing sterk verbeterd. Met de verbeterde randvoorwaarden zijn we in een andere fase aanbeland. Nu die volledige afschaffing bijna een feit is (dit jaar betalen we 500 miljoen minder aan verhuurderheffing) wordt er van ons verwacht dat we die belofte invullen. Wat betekent deze nieuwe context nu concreet voor ons? Hoe maken we onze propositie van betrouwbare partner om de woningnood aan te pakken waar? Wat kunnen we als sector doen om zo snel mogelijk de nood te lenigen? Wat kun jij met jouw corporatie doen? Welk aandeel pak jij? In deze workshop gaan we in op de gezamenlijke opgave die we als sector hebben vastgesteld in de Actieagenda Wonen. Het proces dat wordt doorlopen om te komen tot landelijke afspraken en hoe wij elkaar kunnen ondersteunen in de doorvertaling naar regionale en lokale opgaven en hoe dat zijn vertaling zal krijgen in regionale en lokale afspraken. Zo voorkomen we dat kansen blijven liggen. Samen kunnen we immers meer.

Sprekers:
Erik van Assen, Senior adviseur sectorontwikkeling bij Aedes
Niels van der Poel, Senior belangenbehartiger bij Aedes

Een interactief gesprek over verduurzamen met Vabi, Bryder en Ortec Finance

Er ligt een enorme opgave om het corporatievastgoed te verduurzamen. Dagvoorzitter Suzan Vink leidt een interactieve sessie met Arjen Zwiers (Vabi), Bart Jalink (Bryder) en Frank Vermeij (Ortec Finance) waarin zij in gesprek gaan over samen verduurzamen. Ze bespreken graag waar jullie tegenaan lopen of mee zitten dus laat ons je uitdaging, dilemma en/of vraag alvast weten via dit formulier. Wat wil je weten over hoe wij kunnen helpen? Waar wil je hulp bij? Waar zie jij de bottlenecks? Arjen, Bart en Frank geven antwoord op deze onderdelen die jij nu van te voren anoniem kunt indienen. Om zo helder te krijgen hoe wij als partners jullie met het verduurzamingsvraagstuk kunnen helpen.

Sprekers:
Arjen Zwiers, CEO, Vabi
Bart Jalink, Managing Director, Bryder
Frank Vermeij, Managing Director Real Estate Management, Ortec Finance

Suze Gehem, als verduurzamen hier kan, dan kan het overal

Suze Gehem is duurzaam ondernemer in hart en nieren. Ze werd tot ‘duurzame bouwvrouw’ gekroond nadat ze samen met Wubbo Ockels in 2012 duurzaam adviesbureau ‘De Groene Grachten’ oprichtte. Met haar bedrijf verduurzaamt ze historische panden op innovatieve wijze, van studentenvereniging tot kerk, van woning tot Tropeninstituut. Ook is ze mede-oprichter en voorzitter van ‘Rooftop Revolution’, waarmee ze nieuwe natuurgebieden bovenop daken ontwikkelt.
Met concrete voorbeelden weet ze het gedachtegoed van de circulaire economie en duurzaamheid tastbaar te maken. De toon van Suze’s lezingen is opbouwend en enthousiast, met de boodschap: “Als verduurzamen hier kan, dan kan het overal”, waarbij in kansen wordt gepraat en niet in onmogelijkheden.

Spreker:
Suze Gehem, Founder/CEO De Groene Grachten & Founder Rooftop Revolution & Founder Green Light District

Lezing over de psychologie van organisatie- en gedragsverandering

Klanten, medewerkers, leidinggevenden… Je kunt niet zonder ze, maar soms maken ze ons werk knap lastig. Hoe anderen zich gedragen is cruciaal voor het slagen of falen van onze projecten en verantwoordelijkheden. Toch vinden we het vaak lastig om gedrag van anderen goed te begrijpen, terwijl juist dat begrip van de psychologie van gedrag de sleutel is tot succes in organisaties. Tijdens mijn sessie zoom ik in op psychologische weerstand. Ik leg uit waar het vandaan komt, welke drie vormen van weerstand er zijn, en welke concrete technieken je in kunt zetten om ermee om te gaan.

Spreker:
Jeroen Siebelt, Sociaal psycholoog | Adviseur gedragsverandering in organisaties | Spreker

Dagvoorzitter

Suzan geeft bijzondere aandacht aan gewone interactie. Met passie voor gastvrijheid laat Suzan sprekers schitteren en gasten stralen. Met haar ervaring in het bedrijfsleven en onderwijs is Suzan een professionele gespreksleider en kent ze het belang van het versterken van netwerken.

Spreker:
Suzan Vink

Schrijf je in

Wil je verzekerd zijn van deelname aan de Corporatiedag 2022? Meld je dan direct aan en wij reserveren een plaats voor je. Werk je bij een corporatie of commercieel verhuurder? Dan is deelname ook nog eens kosteloos.