Ben je bezig met energie -en duurzaamheidsbeleid binnen je corporatie? Kom dan naar de Ortec Finance en Vabi Corporatiedag in de Rijtuigenloods op 20 juni a.s. en laat je informeren en inspireren over dit onderwerp.

Op het programma staan een groot aantal sessies over duurzaamheidsbeleid, monitoring en wet- en regelgeving op het programma. Een greep uit het programma:

Wat kun je verwachten?

Op naar BENG! Wat betekent dit voor jouw corporatie?

In 2020 gaan we de energieprestatie van een gebouw op basis van BENG berekenen. In deze sessie kom je alles te weten over de bepalingsmethode, de NTA8800 en krijg je antwoord op vragen als: wat moeten we extra opnemen? Wat is het verschil met de huidige Energie-Index? Wat heeft het voor consequenties voor onze voorraad?

Sturen op CO2 uitstoot met de CO2 monitor

Met het veranderde toekomstbeeld en doelstellingen die gaan over CO2 uitstoot, vraagt dit om andere indicatoren om op te sturen: CO2 uitstoot, en dan liefst de werkelijke uitstoot! In deze sessie hoor je wat dit ons vertelt over de werkelijke energetische prestaties en hoe je dit inzichtelijk krijgt met behulp van de CO2 monitor.

Duurzaamheidskaart Woningcorporaties 1.0

Aan de ene kant beschikken corporaties over een schat aan data over hun eigen woningvoorraad. Aan de andere kant neemt vrij beschikbare geografische informatie pijlsnel toe. Combinatie van beide levert ongekende mogelijkheden op. Atriensis presenteert de Duurzaamheidskaart Woningcorporaties 1.0 aan de hand van de meest voorkomende verduurzamingsvragen van corporaties. Nu al gevuld met 1 miljoen sociale huurwoningen.

Subsidies voor woningcorporaties – de actuele stand van zaken

In deze sessie vertellen we jou over de actuele subsidiekansen voor woningcorporaties. Welke mogelijkheden passen bij de situatie van jouw woningcorporatie? En hoe maak jij optimaal gebruik van subsidies, zoals de RVV Verduurzaming, ISDE en fiscale subsidies? Jasper Hiddinga en Frederique Lotgerink Bruinenberg geven je het antwoord tijdens deze interactieve kennissessie. Na afloop van de sessie kun je er zelf actief mee aan de slag

Wil je zeker zijn van een plaats bij de Corporatiedag 2019? Schrijf je dan alvast in. Werk je bij een corporatie of commercieel verhuurder? Dan is deelname ook nog eens kosteloos.