Duurzaamheid

Onderweg naar de NTA 8800: de laatste informatie op een rij

Het is al een paar keer uitgesteld, maar het ziet er naar uit dat op 1 januari 2021 de NTA 8800 echt van kracht wordt. In deze sessie geven we de laatste informatie over deze nieuwe berekeningsmethode voor energielabels. Wat gaat er precies veranderen? Wat moet je extra opnemen? Welke woningen worden beter of slechter? Wat is het effect op je voorraad? En hoe zorgen we dat de data in Vabi Assets Energie op een goede manier wordt geconverteerd? Op al deze vragen geven we in deze sessie een antwoord. Ben je bezig met energielabels of energiebeleid bij woningcorporaties en heb je het idee dat je nog niet alles weet? Dan is deze sessie een must voor je!

Sprekers:
Sybe de Wit, Consultant, Vabi
Wim Plokker, Scientific Research manager, Vabi

 

Kosten voor verduurzaming flink omlaag

Het Klimaatakkoord stelt dat kosten van de energietransitie over tien jaar met 30% gedaald moeten zijn. Dat klinkt utopisch. Hoe zou dat moeten? De veronderstelling is dat volumebundeling innovatie en uiteindelijk kostendaling oplevert. Die volumebundeling door woningcorporaties is niet eenvoudig. Eerst moeten samenwerkende corporaties zicht hebben wat en wanneer op het gebied van verduurzaming in te kopen. Vervolgens zijn afspraken nodig om identieke vraagspecificaties te hanteren. Atriensis beschrijft hoe met onder andere de hulp van data uit Vabi software inkoopvolumes in beeld te krijgen zijn. Daarnaast praktijkvoorbeelden van geslaagde samenwerkingen. Tenslotte tien tips voor een kansrijke inkoopsamenwerking die ook in aanmerking komt voor de subsidie vanuit de Renovatieversneller.

Sprekers:
Dyon Noy, Atriensis
Linda Groenen, Atriensis

Brand meester | Opschalen brandveiligheid

Is integrale brandveiligheid complex? Grondgebonden woningen zijn relatief eenvoudig, maar bij gestapelde bouw wordt het al iets ingewikkelder. In woongebouwen, zeker wanneer er sprake is van enige mate van zorg, neemt de complexiteit toe. Het aantal variabelen waarmee rekening gehouden dient te worden, kan behoorlijk oplopen. Denk hierbij aan (nieuwe) wet- en regelgeving en demografische ontwikkelingen op wijkniveau. Ook worden  bewoners steeds mondiger en eisen van u een duurzame en veilige leefomgeving. Hoe speelt uw beleid hierop in? Is brandveiligheid beheersbaar en betaalbaar voorzien als het gaat om uw exploitatie en (benodigde?) investeringen? En hoe is het daarnaast gesteld met de brandveiligheid binnen uw woon-, werk- en leefomgeving? Nibag geeft hier graag antwoord op.

Sprekers:
Marloes Bosman, adviseur, Nibag

Patrick Oostrik, adviseur brandveiligheid, Nibag

Woonlasten verlagen met de Zonne-Coöperatie

Het verduurzamen van sociale huurwoningen levert een grote bijdrage aan de CO₂-reductiedoelstellingen, maar mag niet ten koste gaan van de betaalbaarheid voor huurders. Tijdens deze sessie vertelt Joop van der Voort over het innovatieve zonne-coöperatie concept. Met een zonne-coöperatie wordt maximaal gebruikgemaakt van de beschikbare daken voor het opwekken van zonne-energie. De huurders kunnen deelnemen in de collectieve opwekking, ook als zij zelf geen zonnepanelen op het dak hebben.

Spreker:
Joop van der Voort, Corporate account director INNAX

Bewoners meenemen in de energietransitie

De opgave van de energietransitie ligt er. Bewoners kunnen echter voor veel weerstand zorgen als projecten onvoldoende zorgvuldig worden aangepakt. In deze interactieve sessie spreken wij met u over de juiste manieren om bewoners mee te krijgen in dergelijke intensieve projecten.

Sprekers:
Eric Spithoven, senior adviseur duurzaamheid, Atrive
Tijs de Jong, adviseur participatie, Atrive

Van EPAview naar Vabi Assets Energie

Ben je EPAview gebruiker? Kom dan kennismaken met Vabi op de Corporatiedag! In deze speciale sessie vertellen we hoe we je stap voor stap gaan helpen met de overstap naar Vabi Assets Energie. Je hoort hoe jouw data van EPAview naar Vabi Assets Energie wordt omgezet, je krijgt een indruk van de software en kunt al je vragen over de overstap van EPAview naar Vabi Assets Energie stellen.

Sprekers:
Arjen Zwiers, Vabi
Marnix Ottens, Spacewell

 

Subsidies voor woningcorporaties: de kansen in 2020 en 2021

Hoe ga jij om met het gebruik van de actuele subsidies? De verduurzaming van de woningvoorraad staat nog altijd hoog op de agenda en de NTA8800 komt er aan. Dit zorgt voor grote uitdagingen voor woningcorporaties.

In deze sessie vertellen we jou over de actuele subsidiekansen voor woningcorporaties. Welke mogelijkheden passen bij de situatie van jouw woningcorporatie? De diversiteit aan subsidievoorwaarden, wetten en regels maakt het er niet makkelijker op. Van welke regelingen en mogelijkheden kun je nog profiteren? En hoe maak jij optimaal gebruik van subsidies, zoals de SAH, Renovatieversneller, RVV Nieuwbouw, ISDE en fiscale subsidies? Jasper Hiddinga geeft je het antwoord tijdens onze interactieve kennissessie. Na afloop van de sessie kun je er zelf actief mee aan de slag!

Spreker:
Jasper Hiddinga, subsidieadviseur , Subvention

Demo NTA 8800 software

Ben je benieuwd hoe de NTA 8800 in de software is opgenomen? Kom dan naar onze demo sessie. We laten niet alleen zien hoe de invoer is gewijzigd, maar ook hoe Vabi Assets Energie er straks uit komt te zien. We gaan namelijk een aantal mooie verbeteringen in de software doorvoeren.  In een interactieve, kleine setting laten we onze ideeën zien. Ben je benieuwd en wil je feedback geven? Sluit je dan aan bij deze sessie!

Spreker:
Vabi

Schrijf je in

Wil je verzekerd zijn van deelname aan de Corporatiedag 2020? Meld je dan direct aan en wij reserveren een plaats voor je. Werk je bij een corporatie of commercieel verhuurder? Dan is deelname ook nog eens kosteloos.

Menu