Vastgoeddata

Regie over datakwaliteit – Woonkwartier

Ongeveer een jaar geleden startte Woonkwartier met Vabi Vastgoeddata. Het doel: regie krijgen over de kwaliteit van de vastgoed gerelateerde data. In deze sessie neemt Woonkwartier je mee op hun reis naar kwalitatieve data. Je hoort welke fases ze hebben doorlopen, Hoe ze de organisatie meenemen, breed draagvlak creëren en daarmee stapsgewijs de regie over hun datakwaliteit terugpakken.

Spreker: Patrick de Jong, Senior Medewerker Bedrijfsbureau bij Woonkwartier

Een kijkje in het Vabi innovatie-lab

Tijdens deze sessie geven we voor één keer een uniek kijkje in de keuken van ons innovatielab. Zo krijg je een voorproefje te zien van welke tests we doen met Image Recognition, hoe we zorgen dat we Machine Learning toepasbaar maken voor de corporatiesector en hoe we inspelen op het gebruik van Digital Twins. Vaak krijg je als gebruiker van software alleen het eindplaatje te zien. De software die je gebruikt is echter het resultaat van een zoektocht. Kom langs en praat mee over welke technologische innovaties jouw werk nog leuker en makkelijker zullen maken.

Spreker: Maarten Hoenen, CTO bij Vabi

Tekenplus Roadmap 2019: Dit is de toekomst van vastgoedbeheer met 3D-modellen

In deze sessie gaan we het hebben over een aantal concrete ontwikkelingen en trends die betrekking hebben op toekomstbestendig vastgoed beheren. Een essentieel onderdeel daarvan is het 3D-model als centraal organisatiepunt voor het bijhouden van vastgoedinformatie. Maar ook dat model blijft in beweging. Wat kunnen we aan ontwikkelingen verwachten? Wat betekent dat voor mijn vastgoedinformatie? Waar liggen de kansen? In een informatieve sessie werpen we met elkaar een blik op de toekomst van vastgoed beheren.

Sprekers:
Matthew Thomas, Tekenplus
Job van den Heuvel, Tekenplus

Vastgoeddata op orde, ook na morgen!

Veel corporaties zijn aan de slag gegaan met de opgave ‘Vastgoeddata op orde’. BIM wordt door velen als oplossing gezien om vastgoeddata op een duurzame manier op orde te krijgen en te houden.

Maar op welke manier en hoe krijg je dit voor de totale portefeuille voor elkaar?Ben je benieuwd naar de antwoorden, bezoek dan deze sessie en raak geïnspireerd.

Sprekers: Joey Scipio en Martin Leurs, Vabi

De gevolgen van Artificial Intelligence voor corporaties

Data Analytics, onderdeel van Ortec Finance, neemt u mee in een korte reis waarin wij laten zien wat er vandaag de dag en in nabije en verre toekomst gaat gebeuren in de wereld van AI en machine learning. De wereld is drastisch aan het veranderen en versnelt per dag. Wat betekent het voor uw corporatie? We laten praktijkvoorbeelden zien uit de sector. Krijgt uw corporatie het voor elkaar om hiervan te profiteren of begint u er niet aan en probeert u de klanttevredenheid te verbeteren door te focussen op de kosten? En wat betekent het voor u, terug naar school of terug naar…. Wij hopen u te treffen op de Corporatiedag.

Spreker: Lex Knape, CEO, Ortec Finance Data Analytics

Een stroom aan (vastgoed)data

Wanneer je begint met het op orde brengen van je vastgoeddata is het gemakkelijk jezelf te verliezen in de grote hoeveelheid aan gestructureerde maar ook ongestructureerde data. Je wilt grip houden en de draad niet verliezen door dubbele vastlegging of onduidelijke definities.
Lefier heeft haar data- en datastromen in kaart gebracht. Heb je de datastromen goed in kaart, dan kun je dat ook automatiseren. Lefier maakt hiervoor gebruik van de Datarotonde van ISRES. In deze sessie krijg je tips en tricks hoe je zelf het overzicht creëert. Wat is de bron, wie is de eigenaar en vooral: Hoe halen we het optimale rendement uit de data de beschikbaar is.

Sprekers:
Arjen de Vries, Lefier
Jos van Dixhoorn, ISRES – Datarotonde

BIM en meerjaren onderhoud: waar staan we?

Al jaren wordt BIM in verband gebracht met meerjaren onderhoud. Daarbij kunnen elementhoeveelheden (NL/Sfb volgens de NEN 2767) als bron worden gebruikt bij het uitvoeren van conditiemetingen en de opstelling van meerjaren onderhoudsplannen. Ook kunnen resultaten, bijvoorbeeld conditiescores, aan de BIM worden teruggegeven. Wat zijn de ervaringen tot dusver en welke ontwikkelingen zijn te verwachten?

Sprekers:
Walter Scheffers, Vastware
Bart Jalink, Vabi

Schrijf je in

Wil je verzekerd zijn van deelname aan de Corporatiedag 2019? Meld je dan direct aan en wij reserveren een plaats voor je. Werk je bij een corporatie of commercieel verhuurder? Dan is deelname ook nog eens kosteloos.

Menu